Módszereim

A konzultációk során alkalmazott módszereim

 

Munkám keretét a humanisztikus,nondirektív, személyközpontú megközelítés adja, mely megalapozza a konzultációs alkalmak szabad önfeltárásra irányuló pozitív, oldott hangulatát.

A hozott problémákat analitikusan orientált valamint integrálpszichológiai alapelvek alapján tekintjük át, nézünk a mélyére és dolgozzuk át őket.

A probléma és a kliens egyéni személyiségjegyeinek függvényében a konzultációk során  eklektikusan alkalmazom a különböző módszertani elemeket: így kognitív viselkedésterápiás feladatokkal, játszmakör-elemzéssel, családterápiás elemekkel, NLP-vel, imaginációs (KIP) és relaxációs módszerekkel, valamint kreatív művészetterápiás eljárásokkal dolgozom.

Az együtt gondolkodás során a személyiség gyógyulásának, tisztulásának, fejlődésének és az egészséges, rugalmas énhatárok újraalakulásának eredményeképpen egy  új világ aranykapuja elé érkezhet el a kliens.

Ez a transzperszonális, személyen és egyéniségen túli világ kapuja, melyen belépve  mélyen megérintő, meghatározó új szempontokat kaphatunk az élet és saját létezésünk teljesebb, kozmikus  megértéséhez.

Így ér össze a lelki út és a hozzá tartozó belső munka a szellemi úton való elindulással.